"Za SE treba da barem republicki parlamenti usvoje Povelju"

Izvor: B92, SRNA

Četvrtak, 26.09.2002.

19:58

Default images
Šef jugoslovenske delegacije u Savetu Evrope Dragoljub Mićunović izjavio je u četvrtak po povratku iz Strazbura da će Savet Evrope, ako do redovne sednice 7. novembra ne bude usvojena Ustavna povelja, zakazati vanrednu sednicu Saveta nakon što bar republički parlamenti usvoje taj dokument. "Nakon toga će SR Jugoslavija biti proglašena članicom Saveta Evrope", rekao je Mićunović novinarima na beogradskom aerodromu. On očekuje da će do 20. oktobra biti gotov tekst Ustavne povelje kako bi se pre 1. novembra uputio parlamentima Srbije i Crne Gore i Jugoslavije i bio spreman za 7. novembar. Prema Mićunovićevim rečima, Jugoslavija u Evropi ima prijatelje što je potvrđeno i time da nije bilo uslovljavanja u dokumentu o prijemu Jugoslavije u vezi Haga i optužnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: