Kosović optužuje Bobetka

Izvor: B92

Četvrtak, 26.09.2002.

14:30

Default images
Zapovednik jedinice koja je učestvovala u akciji "Medački džep" 1993. godine Mile Kosović izjavio je da su on i general Rahim Ademi bili žrtvena jagnjad tadašnjeg ministra obrane Gojka Šuška i načelnika Glavnog stožera HV generala Janka Bobetka. On je rekao da ima dokumentaciju kojom će se boriti protiv Bobetka i izrazio spremnost da pred Haškim sudom dokaže istinu.

"Poslije nekih nemilih dogadjaja, gdje je dolazilo do ubijanja civila (u akciji 'Medački džep') pozvali su generala Rahima Ademija i mene u Zagreb jer je nekoga naprosto trebalo smijeniti... Navodno se moralo nešto poduzeti nakon ubojstava civila. Lijepo su nam objasnili da je to u interesu države", prisetio se Kosović u intervjuu "Slobodnoj Dalmaciji", dodajući kako im je rečeno da će za sve dogadjaje, eventualno, odgovarati general Bobetko. Kosović je kazao kako im je takodje obećano da će neka komisija utvrditi to je krivac i da će sve na tome završiti. "A sad general Bobetko tu odluku koristi za svoju obranu. Ali, to puno neće pomoći, jer i mi imamo dokumentaciju kojom ćemo se boriti protiv njega", naglasio je Kosović i izrazio spremnost da pred Haškim sudom dokaže istinu. On je podsetio kako je nosioc cele akcije "Medački džep" bio general Mirko Norac, sadašnji pritvorenik Okružnog zatvora u Rijeci kojem traje sudjenje za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima na području Gospića 1991. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: