"Ostavka predsednika OIK zbog Covica"

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2002.

11:25

Default images

Predsednik izborne komisije u Bujanovcu Radivoje Ristic podneo je ostavku zbog pritiska koje na njega vrse predsednik Koordinacionog tela Nebojsa Covic i predstavnici medjunarodne zajednice da odbaci primedbe Koalicije za Bujanovac na nepravilnosti na lokalnim izborima na jugu Srbije, izjavio je sef izbornog staba te koalicije Goran Taskovic. Prema njegovim recima, Koalicija za Bujanovac, koju cine stranke DOS i Socijalisticka partija Srbije, podnela je primedbu zbog nepravilanosti u radu i produzetka glasanja nakon zakonskog roka na birackim mestima u Velikom Trnovcu, Konculju, Letovici, Biljaci, Breznici i osnovnoj skoli "Branko Radicevic" u Bujanovcu. Taskovic je rekao da su primedbe Koalicije u potpunosti opravdane i da ocene predstavnika Komisije OEBS za pracenje izbora na jugu Srbije, da su izbori protekli u skladu s medjuarodnim pravilima, predstavljaju "ocigledan pokazatelj pristrasnosti". "Izgleda da je trebalo samo da se pojavimo na izborima, jer se vec znalo da treba da izgubimo", rekao je Taskovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: