B92.

Izvor: B92

Subota, 24.11.2001.

18:00

Default images
Predsednik vojvodjanske skupstine Nenad Canak ne veruje da ce postignut dogovor o prenosenju ingerencija sa republickog na pokrajinski nivo biti ispunjen. U izjavi za B92 Canak tvrdi da to ne bi bio prvi put da Vlada Srbije ne ispuni ono sto obeca. "Ja republicku vladu, a narocito njenog predsednika, sve vise vidim kao nekoga ko pravi cehove po kafanama i placa cekovima bez pokrica. Ovo je, ako se drukcije ne dokaze, jos jedno pisanje cekova bez pokrica, ja bih jako voleo da se nesto od toga realizuje. Mi mozemo napuniti veliku dvoranu sportsko-poslovnog centra 'Vojvodina' neispunjenim obecanjima iz Beograda, pa makr ih mikrofilmovali", kaze Canak.

Premijer Srbije Zoran Djindjic u izjavi za B92 kaze da njegova vlada ne moze za 10 meseci da vrati ono sto je uzimano 60 godina. "Mi smo jedna demokratska drzava koja zeli da decentralizuje vlast, da je preda sto vise moze tamo gde je ona bliska gradjanima, ali mislim da postoje i oni koju decentralizaciju vide kao sansu da centralizuju neke svoje lokalne sredine i da oni postanu sefovi. Mislim da gradjani sve to razumeju, taj postupak ide nekim svojim normalnim tokom, i ne mozemo za deset meseci da vratimo ono sto je 60 godina uzimano. I nije realno sada ocekivati da se mogu svi problemi resiti za tako kratko vreme, ali se oni postepeno resavaju, i mislim da realisticni ljudi to vide", istice Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: