CANAK ZA VOJVODJANSKI REFERENDUM

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2001.

18:00

Default images
Predsednik vojvodjanske Skupstine Nenad Canak se u ponedeljak zalozio za odrzavanje referenduma o raspolaganju imovinom u vlasnistvu pokrajine, i ponovo optuzio predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunicu i premijera Srbije Zorana Djindjica za vodjenje stare politike prema Vojvodini, javlja dopisnik Radija B92, Dragan Gmizic. Nenad Canak je izjavio da protivnici ideje o autonomiji Vojvodine iz beogradskih centara moci vise ne biraju sredstva u napadima na nosioce te ideje i tom prilikom se koriste metodima prethodnog rezima. "Silno cu se zauzeti za referendum na kojem ce se svih 2,5 miliona gradjana Vojvodine moci da kaze svoje misljenje o tome cija je nasa imovina, ali Skupstini necemo predavati predlog bez konsultacija sa nasim stranackim partnerima", rekao je Canak za B92. "Ako se predlog usvoji, onda referendum raspisuje predsednik Skupstine i rok je izmedju 15-90 dana od raspisivanja do odrzavanja. Ukoliko referendum bude pozitivan, u smislu da se usvoji, obavezujuci je za Skupstinu", kaze Canak izrazavajuci i nezadovoljstvo postupcima guvernera NBJ Mladjana Dinkica kome je zamerio da se prilikom gasenja pojedinih vojvodjanskih banaka nije konsultovao sa pokrajinskim parlamentom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: