Seselj optuzio neke nezavisne medije za saucesnistvo u ubistvu Bulatovica

Izvor: B92

Četvrtak, 10.02.2000.

18:43

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik SRS Vojislav Seselj je u cetvrtak optuzio novinare nekoliko beogradskih redakcija za saucesnistvo u ubistvu saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovica. Prethodno je Seselj ocenio da je ovo ubistvo akt drzavnog terorizma od strane SAD i zapadnih zemalja, uperen protiv SRJ i da ce nasa drzava odgovoriti adekvatnim merama. Ovo je integralni deo razgovora sa konferencije za stampu - najpre odgovor na pitanje naseg novinara kakve ce mere drzava preduzeti protiv terorizma koji stize sa Zapada:

Seselj: Adekvatno cemo reagovati na osnovu ustava i zakona svim sredstvima koje nam stoje na raspolaganju u odbrani svoje zemlje.

B2-92: Protiv koga?

Seselj: Protiv svih onih koji su instrumentalizovani od strane zapadnih zemalja. Protiv svih, a mozda i protiv Vase novine. Vi ste iz "Novosti", je l' tako?

B2-92: B2-92.

Seselj: A, iz B292. Sta je to, ja nisam ni cuo, je l' to registrovano? Ministre, jel' postoji to? E, protiv svih onih koji deluju po instrukcijama Zapada, koji primaju pare od Amerikanaca i njihovih saveznika da deluju protiv SRJ, na adekvatan nacin. Adekvatan nacin ce te iskusiti u praksi. Jer, ovde vise rukavica nema, ovde je sad sve kristalno jasno, i ko se sablje hvata, moze od sablje i da pogine – to treba svi da imate u vidu. Ne mislite valjda da cemo mi dozvoliti da nas ubijate kao zeceve, a da cemo mi Vas da tetosimo ovde i uzgajamo u saksijama. Vodite racuna o tome. Vas, sa B92 i ostalih izdajnickih ekspozitura. Ne mislite valjda da cete vi preziveti nasu eventualnu likvidaciju. Grdno se varate. Ima li jos pitanja?

B2-92: Zanima me, posto se desilo sad to sa g. Bulatovicem, ta tragedija i taj zlocin – da li se i Vi licno plasite posto ste rekli da je na snazi drzavni terorizam drugih zemalja. Vi ste istaknuti politicar.

Seselj: Vama bi trebalo da je odavno poznato da se ja niceg ne plasim, apsolutno nicega.

B2-92: Bile su glasine pre par nedelja i da ste Vi povredjeni u nekom incidentu.

Seselj: Pa, vidite da nisam povredjen. A sto bih se ja plasio? Trebalo bi Vi da se plasite. Radite za izdajnicko glasilo...

B2-92: Nije izdajnicko glasilo.

Seselj: A, nije izdajnicko glasilo – dobro. Vi posle dokazujte da nije.

B2-92: Posle cega?

Seselj: Posle necega. Videcete Vi cega. Samo nema vise u rukavicama nista. Vi, drzavnike ovde da ubijate kao zeceve, a da budete sigurni – varate se, suvise se varate. Sad vise nema u rukavicama nista. Ko radi za Amerikance, morace da snosi posledice. Kakve posledice? - Najgore moguce. Radite protiv svoje drzave, placeni ste americkim parama da unistavate svoju drzavu. Vi ste izdajnici, Vi ste najgori. Nema nista gore od Vas! Vi ste gori od bilo kakvih kriminalaca!

B2-92: To nije tacno, g. Seselj.

Seselj: E, to je vrlo tacno. To je potpuno tacno. Vi ste izdajnici jer primate pare od Amerikanaca i uvek ste primali pare od Amerikanaca. Vi ste isti – i oni koji su primili pare da ubiju ministra odbrane i Vi koji ste placeni da propagandno delujete protiv svoje zemlje, isti ste, isti ste zlocinci. Istraga ce utvrditi da Vi dobijate pare do onih koji su bombardovali nasu zemlju – u to sam apsolutno ubedjen, jer oni zvanicno podnose izvestaj koliko Vam daju para. I Vi ste isti.

B2-92: Da li trazite ubice medju novinarima?

Seselj: Medju Vama koji radite za strane obavestajne sluzbe trazimo ubice. Vi ste saucesnici ubistva. Vi ste isti. Ne mislite valjda da ste Vi novinari neke svete krave? Ima krava medju Vama, doduse, ali niste svete. Jeste ubice. Ubice ste svog naroda i svoje drzave, potencijalne. Da, Vi koji radite za Amerikance – Vi iz "Danasa", Vi iz B92, Vi iz "Glasa javnosti", iz "Novosti", Vi iz "Blica". Vi ste izdajnici srpskog naroda, svesno radite u korist onih koji su ubijali srpsku decu. Svesno radite, prodane ste duse – to ste Vi!

Portparol SPS-a Ivica Dacic odbio je da na konferenciji za novinare komentarise pretnje Vojislava Seselja pojedinim medijima, uz obrazlozenje da nije cuo tu izjavu lidera radikala. Izjavu Vojislava Seselja o novinarima i medijima za nas program prokomentarisao je ministar u Vladi Srbije i clan Glavnog odbora SPO-a, Branislav Ivkovic: "Toj konferenciji za stampu nisam prisustvovao i ne znam sta je g. Seselj rekao. Ako je rekao to sto ste mi Vi preneli, a verujem Vam jer mi ne bi to govorili, to je njegov licni stav, mi o tome nismo nikakve odluke donosili. Ovo je regularna drzava koja ima svoje Ministarstvo unutrasnjih poslova koje radi svoj posao i pustimo ih da urade svoj posao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: