Dačić: Policije moraju da sarađuju

Ministar policije Srbije Ivica Dačić kaže da se ne sme dozvoliti da neke pravne smetnje i prepreke dovedu do toga da neko izbegne odgovornost.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2010.

14:32

Default images

Dačić je to rekao povodom puštanja iz policijskog pritvora u Crnoj Gori Gorana Sokovića i Dejana Šekularca koje Srbija tereti za umešanost u šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike.

Na konferenciji za novinare posle sastanka ministara unutrašnjih poslova zemalja regiona u Zagrebu, Dačić je rekao da specijalno tužilaštvo Srbije nije moglo da dostavi te predmete Crnoj Gori jer bi podaci bili onda dostupni i onima koji nisu još uhapšeni.

Ovaj slučaj treba da bude pouka da "moramo da sarađujemo da bismo imali efikasnu istragu, a kasnije i sudski postupak", ocenio je Dačić.

Kao primer dobre saradnje naveo je saradnju hrvatske i srpske policije u slučaju Pukanić i dodao da isto tako dobra treba da bude saradnja Srbije i Crne Gore u istrazi o švercu kokaina.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović rekao je da je Crna Gora otvorena za saradnju, ali da se i ranije znalo da postoje pravne prepreke između Srbije i Crne Gore koje je trebalo rešiti.

Brajović je kazao da je Crna Gora očekivala da će od Srbije dobiti taj predmet kako bi mogla po njemu da postupa.

Srbija je znala da ni Crna Gora, kao ni ona, ne može da izruči svoje državljane drugim državama, dodao je istakavši da ovakve slučajeve ne treba koristiti u unutrašnje političke svrhe.

Ako želimo da budemo uspešni, saradnja Srbije i Crne Gore mora da postoji ne samo na nivou ministara već i na nivou običnih policajaca, rekao je crnogorski ministar.

Crnogorska policija privela je 5. februara u okviru akcije "Balkanski ratnik" Gorana Sokovića i Dejana Šekularca, koje Srbija sumnjiči da su umešani u šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike.

Soković i Šekularac su posle policijskog zadržavanja od 96 sati pušteni pošto je srpsko tužilaštvo odbilo da Podgorici dostavi dokaze kojima bi bila potkrepljena krivična prijava protiv te dvojice crnogorskih državljana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: