SRS: Nismo dobili tekst deklaracije

SRS nije dobio tekst deklaracije kojom bi se osudio zločin u Srebrenici, niti je sa bilo kim usaglašavala sadržaj tog dokumenta, izjavio je Nemanja Šarović.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.01.2010.

15:29

Default images

"Stav Srpske radikalne stranke je jasan: mi osuđujemo sve zločine, ali nikada nećemo prihvatiti tvrdnju da je u Srebrenici počinjen genocid", kazao je Šarović na konferenciji za štampu. On je rekao da ne postoje dokazi da je u Srebrenici streljano 8.000 ljudi i rekao da nije postojala nikakva namera o uništavanju jedne nacionalne grupe.

"Nismo za to da se sada donosi bilo kakva deklaracija pod pritiskom međunarodne zajednice", kazao je Šarović.

Predsednik Srbije Boris Tadić ranije je najavio da će Vlada usvojiti i dostaviti parlamentu dve deklaracije, jednu kojom će se osuditi zločin u Srebrenici i drugu kojom će biti osuđeni svi zločini nad Srbima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: