Vasela napušta "Novartis"

Izvršni direktor "Novartisa" Danijel Vasela objavio je da prepušta funkciju sadašnjem direktoru farmaceutskog ogranka te kompanije Džou Himenezu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.01.2010.

11:40

Default images

"Odlazim radostan, ovo je dobar trenutak", izjavio je novinarima Vasela vidno zadovoljan promenom i poslovnim rezultatima koje je "Novartis" ostvario u 2009. godini, uprkos privrednoj krizi, prenele su svetske agencije.

Zahvaljujući proizvodima lansiranim tokom prošle godine, među kojima je i vakcina protiv gripa A (H1N1), "Novartis" je ostvario godišnji rast prometa od sedam odsto, na 44,3 milijarde dolara .

Švajcarska kompanija, sa sedištem u Bazelu, zabeležila je lane i rast godišnjeg neto (čistog) profita za osam odsto, na 10,3 milijarde dolara (7,3 milijarde evra), što je mnogo više od predviđanja analitičara.

Vasela, koji je 11 godina obavljao dve najvažnije funkcije u "Novartisu", prepušta Himenezu položaj izvršnog direktora, jer želi da se usmeri na poslove predsednika kompanije.

Himenez se pridružio "Novartisu" 2007. godine nakon što je bio eksterni administrator za britansku kompaniju "Astra Zeneka" (Zeneca).

"Novartis" je prošle godine obogatio asortiman čitavom paletom novih proizvoda, između ostalog i u oblasti onkologije i imunologije.

Među zemljama koje su kupci "Novartisovih" vakcina protiv novog gripa N1N1 je i Srbija, koja je u ovoj sezoni kupila 857.500 doza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: