Biciklom do novca za decu Haitija

Sedmogodišnji dečak iz Londona uspeo je da sakupi više od 150.000 dolara za nastradalu decu na Haitiju, tako što je organizovao sponzorisanu vožnju biciklom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2010.

23:39

Default images

Naime, Čarli Simpson je postavio na internet poziv za donacije UNICEF-u za nastradalu decu na Haitiju, i sakupljao novac tako što je vozio bicikl osam kilometara oko parka blizu njegove kuće. Čarli je sakupio preko 120.000 funti ili više od 150 000 dolara.

Njegov podvig u sakupljanju pomoći za nastradale od zemljotresa pozdravio je i premijer Britanije Gordon Braun, a direktor UNICEF-a u toj zemlji Dejvid Bul nazvao je dečaka veoma hrabrim i inovativnim.

Sedmogodišnji Čarli je na televiziji gledao strahotne snimke Haitija razrušenog zemljotresom, a najviše su ga potresli snimci preživelih, posebno dece.

Na svojoj veb stranici "Just Giving", Čarli je napisao:

"Želim da učestvujem u sponzorisanoj vožnji biciklom za Haiti, zato što je tamo bio veliki zemljotres i mnogo ljudi je izgubilo živote. Želim da zaradim nešto novca, da kupim hranu, vodu i šatore za sve na Haitiju“.

Čarli se nadao da će sakupiti u najboljem slučaju oko 500 funti, ali odziv je bio više nego neočekivan.

"Video sam snimke na televiziji i stvarno mi se nije dopalo to što se dogodilo. Poziv smo poslali na internet i on je otišao svuda", kaže Čarli.

"On je stvarno briznuo u plač kad je video snimke, seo je zatim u moje krilo i onda smo razgovarali o tome šta i kako on može da pomogne. Onda je odlučio da će da vozi bicikl, zamolio me je da napravim formular o sponzorstvu, stavim na internet, i to je to. Odjednom je sve krenulo, ne možemo još da verujemo“, objašnjava Čarlijva majka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: