Blic: Vakcine stižu sutra

140.000 doza vakcina protiv novog gripa biće isporučeno u Srbiju 28. novembra, dok će ostalih 500.000 doza biti dostavljeno do 8. decembra, saznaje "Blic".

Izvor: B92

Petak, 27.11.2009.

00:16

Default images

Doze stižu ranije da bi na vreme bile urađene analize u Nacionalnoj laboratoriji u Agenciji za lekove i da bi vakcinacija počela do polovine decembra. U "Jugohemiji" kažu da će u petak preuzeti prvih 140.000 doza "Novartisovih" vakcina iz njihove fabrike u Italiji.

Tokom transporta, biće preduzete sve mere rigorozne kontrole radi održavanja temperaturnog hladnog lanca.

Elektronskim monitoringom pratiće se kretanje vakcine od momenta pakovanja u fabrici preko transporta do Instituta za imunologiju i virusologiju "Torlak".

Dalja isporuka vakcina biće, kako navode u "Jugohemiji", nastavljena prema planiranoj dinamici i u koordinaciji sa "Novartisom".

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević je, gostujući u "Kažiprstu" Radija B92, rekao da ne postoji nijedan argument protiv vakcinacije od virusa novog gripa i da Srbija ne kasni sa nabavkom vakcine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: