Manje obolelih od gripa u Vojvodini

Vojvođanski sekretar za zdravstvo Atila Čengeri kaže da je epidemiološka situacija u Vojvodini znatno povoljnija i da manji broj ljudi oboleva od novog gripa.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2009.

17:23

Default images

On je rekao da ni u jednom mestu u Vojvodini aktivnost virusa ne prelazi prag visokog intenziteta i da je na povoljniju situaciju najverovatnije uticao vanredni školski raspust, ali i porast temperature.

"U Vojvodini se osam pacijenata nalazi na respiratorima i njihovo zdravstveno stanje je teško, a ukupno na bolničkom lečenju danas imamo 119 pacijenata", rekao je Čengeri i dodao da je u pokrajini do sada registrovano oko 30.800 osoba koje su imale probeme sa respiratornim organima.

Čengeri je danas rekao da će broj vakcina koje će dobiti građani Vojvodine zavisiti od ukupnog broja vakcina koje u Srbiju budu isporučene u prvom kontigentu i da će Posebna radna grupa Vlade Srbije koordinirati vakcinaciju sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine.

"Mi imamo tačne podatke gde je u Vojvodini virus najizraženiji i to će umnogome uticati na distribuciju vakcina", rekao je Čengeri i dodao da će prioritetnu listu onih koji će dobiti vakcine definisati stručnjaci iz oblasti epidemiologije i virusologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: