Italija: Četiri žrtve poplava

Nivo Tibra u Rimu počeo je da opada, ali se strahuje od dolazećih trodnevnih kiša. U poplavama poginule četiri osobe.

Izvor: B92

Subota, 13.12.2008.

04:15

Default images

U izjavi za agenciju Ansa, gradonačelnik Rima Đani Alemano rekao je da je situacija pod kontrolom, ali da se strahuje od novih kiša. "Nadamo se da će predstojeći udar biti manjeg intenziteta", dodao je on. Jedan mladić je juče poginuo u saobraćajnoj nesreći prouzrokovanoj provalom oblaka. Tako se broj žrtava nevremena koje je počelo u sredu, povećao na četvoro, javila je agencija Ansa.

Broj žrtava bi mogao biti veći, pošto nije nađen još jedan mladić koji je rano jutros pao u Tibar u Rimu.

Italijanski mediji su javili da je taj mladić, Irac koji je došao u Rim na svadbu, bio pijan i da je pao u reku dok je pokušavao da je fotografiše. Za njim je danas organizovana potraga.

U protekla 24 časa, mnogi Rimljani i turisti požurili su, naoružani fotografskim aparatima, na rimske mostove da bi snimili bujicu.

Vlasti su danas, nakon jučerašnjeg upozorenja zbog visokog vodostaja Tibra, saopštile da se "situacija stabilizovala", pošto je bujica posle ponoći dostigla najviši nivo.

Ekipe su jutros nastojale da oslobode tri broda koji su se nasukali ispod mosta San Anđelo, u istorijskom centru grada, i obezbede druge čamce i plovila.

Iako se danas u Rimu ponovo pojavilo sunce nakon višednevne oluje, meteorolozi najavljuju nove padavine sutra.

U noći između srede i četvrtka u Rimu je palo više kiše od proseka za ceo decembar, saopštila je meteorološka služba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: