Demonstranti i dalje na aerodromu

Tajlandska policija počela je danas pregovore sa demonstrantima koji su zaposeli aerodrom Don Muang u Bangkoku, rekao je glavni policijski pregovarač.

Izvor: B92, Beta

Petak, 28.11.2008.

08:15

Default images

General-pukovnik Suhart Muenkaev rekao je novinarima da se od demonstranata traži da omoguće da aerodrom nastavi normalno da radi. "Nastavićemo razgovore, ali ako ne budu uspešni, preduzećemo druge korake. Poslednja mera će biti da ih rasteramo", rekao je on.

Antivladini demonstranti već treći dan za redom drže pod kontrolom dva aerodroma u Bangkoku. Tajlandska vlada odustala je od pretnji da uz pomoć sile rastera demonstrante koji su zauzeli glavni međunarodni aerodrom i aerodrom Don Muang za domaće letove.

Umesto korišćenja sile, policija je dobila naređenje da pregovara s demonstrantima, i to samo nekoliko sati pošto je tajlandski premijer Somčaj Vongsavat proglasio vanredno stanje na okupiranim aerodromima. Međutim, kako su se policijske snage u većem broju grupisale u blizini glavnog aerodroma, čula se pucnjava koja je stvorila paniku među turistima zarobljenim na aerodromu.

Antivladini demonstranti kažu da se ne boje eventualnog okršaja sa policijom.

"Ako me pitate da li se plašimo, reći ću vam. Mi želimo da policija dođe, ne bojimo se i čekamo da oni dođu. Dođite, molimo vas. Ne želimo da nas više lažu. Mi smo spremni i želimo da znamo šta nameravaju da učine nevinim ljudima", rekao je Čarli Čantadun, učesnik demonstracija i pripadnik Narodne alijanse.

Pripadnici antivladine Narodne alijanse za demokratiju (PAD), započeli su pre šest meseci proteste tražeći ostavku premijera Somčaja Vongsavata. Poslednji korak u toj borbi bilo je blokiranje aerodroma, od čega, kako kažu, neće odustati dok premijer ne preda vlast.

S druge strane, premijer Somčai je izjavio da nikada neće podneti ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: