Pozlilo jednom veteranu

Jedan od sedmorice bivših vojnih rezervista, koji štrajkuju glađu ispred zgrade Vlade Srbije, nakon što je bio u Urgenstnom centru, vratio se ispred Vlade.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.09.2008.

10:55

Default images

On je jutros bio prebačen u Urgentni centar zbog lošeg zdravstvenog stanja. Kako je Tanjugu rekao lider leskovačkih rezervista Dušan Nikolić, štrajkač koji je jutros bio u Urgentnom centru vraćen je ispred zgrade Vlade Srbije, a dvojici je tokom prepodneva lekarska pomoć ukazana na licu mesta.

Rezervisti traže da im se dnevnice isplate onako kako je to prethodna vlada odobrila njihovim saborcima iz Topličkog okruga, koji su u proseku dobili po 200.000 dinara, u šest mesečnih rata.

Rezerviste je juče primio ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, koji im je obećao da će se na sutrašnjoj sednici založiti da Vlada raspravlja o njihovom zahtevu.

Rezervisti zahtevaju od Vlade Srbije da se isplati razlika u ratnim dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu i Metohiji tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Nikolić je rekao da su rezervisti "iscrpljeni, ali istrajni i da će ovog puta štrajkovati do ispunjenja zahteva".

"Zahvalni smo i građanima koji neprestano dolaze i donose nam cigarete, sokove, kafu, čajeve i vodu. Svi na nas ovde gledaju blagonaklono i to nam daje dodatnu snagu", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: