Disciplinski postupak u MIP-u

MIP pokrenuo postupak protiv konzula i vicekonzula u SAD Slobodana Nenadovića i Igora Miloševića zbog kršenja pravila službe, saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2008.

13:52

Default images

Vicekonzul Igor Milošević izdao je putnu ispravu Miladinu Kovačeviću i omogućio mu da napusti Sjedinjene Američke Države iako je Kovačević tamo optužen za prebijanje i nanošenje teških povreda kolegi sa fakulteta.

Kovačević, državljanin Srbije koji trenutno studira u Sjedinjenim Državama, nalazio se na privremenoj slobodi do početka suđenja, a američke vlasti su mu zabranile da napušta zemlju i oduzele pasoš.

Posle pritiska porodice Kovačević, vicekonzul Milošević izdao mu je druga dokumenta sa kojim je Kovačević napustio Ameriku.

U Ministarstvu spoljnih poslova kažu da će ceo slučaj, za koji se zainteresovalo nekoliko visokih američkih zvaničnika, uključujući i Hilari Klintorn, biti vođen maksimalno efikasno, a zbog težine prekršaja vicekonzul Igor Milošević mogao bi da ostane bez posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: