TALIBANI TRAZE BIN LADENA

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2001.

19:59

Default images
Talibanske vlasti u Avganistanu tvrde da pokusavaju da nadju Osamu bin Ladena, posto njegov zastitnik, svestenik Muhamed Omar, pokusava da mu prenese poruku da treba da napusti zemlju, javlja Rojters. Postoje znaci da je Omar ukljucen u delikatne politicke poteze, ciji je cilj da se pokusa sprecavanje americkog napada, a da se ne ostavi utisak medju muslimanima da je Bin Laden napusten. Portparol Talibana Abdul Hai Mutmaen izjavio je da Talibani nece izruciti Bin Ladena bez dokaza o njegovoj krivici. S druge strane, Itar-tas saznaje u ruskim izvorima da se Osama bin Laden nalazi na istoku Avganistana, u blizini granice s Pakistanom. Eksperti ruske sluzbe bezbednosti potvrdili su da Bin Laden nije napustio Avganistan i da se nalazi u okolini avganistanskog sela Jalalabad, na 120 kilometara istocno od Kabula. Prema istim izvorima, Bin Laden poseduje vise baza u ovoj zoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: