Samardžić: Biće izbora

Pripreme za izbore na Kosovu su u toku iako još nema odgovora UNIMK-a na zahtev Srbije da se oni organizuju, kaže ministar za KiM.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2008.

14:58

Default images

Na konferenciji za novinare DSS-a, Slobodan Samardžić je kazao da ne bi komentarisao mogućnost da šef UNMIK-a Joakim Riker odbije ponudu Srbije za saradnju i naglasio da bi "trebalo biti strpljiv i sačekati odgovor". On je dodao da se pripreme za izbore prave "kao da je odluka prava".

Samardžić je podsetio da je Vlada donela zaključak o održavanju izbora na Kosovu i Metohiji i da je on poslao pismo Rikeru u kome ga je upoznao sa pripremama države za održavanje izbora u pokrajini i zatražio od njega, kao predstavnika međunarodnih institucija, da raspiše izbore, što je u skadu sa Rezolucijom 1244.

"Ponašamo se u skladu sa Rezolucijom 1244 i nadležnostima koje ima UNMIK, s kojim hoćemo da sarađujemo. Zvaničan odgovor Rikera još nisam dobio", kazao je Samardžić i dodao da ne želi da komentariše njegove izjave medijima, kao ni mogućnost da odgovor bude negativan.

Govoreći o kampanji "Kosovo je Srbija", koju je organizovalo Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, Samardžić je kazao da se radi o više segmenata te kampanje, kako o istraživanju javnog mnjenja, tako i o lobiranju u svetu i drugim apspektima specifikacije, od kojih je svaka manje vrednosti od potrebnog novca da bi se raspisao tender.

On je kazao da je Ministarstvo za Kosovo i Metohiju na osnovu prethodnog pozitivnog iskustva i ranije saradnje biralo agencije koje će raditi tu kampanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: