NVO: Kandićeva doprinela istini

Nevladine organizacije iz Sandžaka saopštile da je Nataša Kandić bitno doprinela utvrđivanju istine o zločinima na prostoru SFRJ.

Izvor: B92

Petak, 22.02.2008.

07:40

Default images

Povodom verbalnih napada na izvršnu direktorku Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić, Sandžački intelektualni krug i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda saopštili su da je ona, svojim požrtvovanim i predanim radom, doprinela individualizaciji zločina i skidanju kolektivne odgovornosti sa srpskog naroda.

Na raznim forumima, konferencijama i savetovanjima, koje je kao direktorka Fonda za humanitarno pravo organizovala, Kandićeva je okupljala sve žrtve nasilja, bez obzira na njihovu nacionalnost, pružajući im mogućnost da javno saopšte sve ono šta su pretrpeli i imenuju počinioce, navodi se u saopštenju.

I umesto da joj se oda priznanje za težak, mučan i nazahvalan posao, Nataša Kandić se ovih dana besomučno napada, proglašava izdajnikom, prodanom dušom i drugim pogrdnim imenima.

"Uvažavajući nezadovoljstvo građana Srbije na proglašenje nezavisnosti Kosova, osećamo se pozvanim da javnosti skrenemo pažnju na činjenicu da se iza forsirane patriotske retorike odvija otvoren napad na demokratiju, ljudska prava i slobode građana", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: