Rezervisti i dalje štrajkuju glađu

Kuršumlija -- I posle 17 dana štrajka rezervista iz Kuršumlije ne nazire se kraj problema isplate ratnih dnevnica.

Izvor: B92
Podeli

Na jučerašnjem sastanku predstavnika štrajkača i delegacije Ministarstva odbrane nije postignut nikakav dogovor jer u Ministarstvu i dalje tvrde da su isplaćene sve ratne dnevnice po propisima iz 1999. Štrajkači koji su od nedelje uveče zabarikadirani u sali opštine Kuršumlija i dalje odbijaju hranu i medicinsku pomoć, a zbog iscrpljenosti i lošeg zdravstvenog stanja nekolicina je prebačena na kućno lečenje.

Predstavnik štrajkača Dejan Milošević kaže za B92 da rezervisti nastavljaju štrajk jer je sastanak s delegacijom Ministarstva odbrane završen bez dogovora.

"Imali smo dugu polemiku, možda i dva sata. Nismo postigli nikakav sporazum, oni su se takoreći branili, nismo našli nikakvo rešenje. Zato smo poslali zahtev da u najskorije vreme dođe Vladina ekspertska komisija", rekao je Milošević.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Jevtić izjavio je za B92 da su, prema podacima Ministarstva odbrane, svi rezervisti već dobili dnevice, i to 1999. u šest mesečnih rata.

"Nismo našli da bilo ko nije primio dnevnicu 1999. po važećim propisima. Onaj ko nije primio, stojimo mu na raspolaganju, a za sve one koji su uzeli duple dnevnice, po veoma čudnim odlukama sudova, ulazi se u dalje tuženje tih ljudi", kaže Jevtić i poziva rezerviste u Kuršumliji da prekinu štrajk glađu.

Štrajkači traže isplatu ratnih dnevnica iz 1999. kada su, kao pripadnici rezervnog vojnog sastava, učestvovali u ratu na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.