Recept G17 plus za Pančevo

Mlađan Dinkić kaže da bi se znatan deo sredstava od predstojeće privatizacije NIS-a trtebao uložiti u zaštitu životne sredine.

Izvor: B92

Nedelja, 26.11.2006.

16:14

Default images

Dinkić je na predizbornoj tribini u Pančevu rekao da bi vlada trebalo da 40 odsto sredstava od prodaje društvenog kapitala u NIS-u uloži u zaštitu životne sredine u Pančevu, i da bi kupac trebalo da bude obavezan da u ekologiju uloži dodatnih 80 miliona evra.

"To znači ukupno oko 300 miliona evra za investicije u zaštitu životne sredine na teritoriji opštine Pančevo. Bez obzira što novac dolazi od privatizacije NIS-a, predlažem da se usmeri u investicije u Petrohemiju, da se nabavi nova odgovarajuća tehnologija u Azotari", kazao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, vlada bi trebalo da pre privatizacije, na konto budućih prihoda od NIS-a, avansira deo sredstava potrebnih za hitne investicije.

Deset odsto sredstava od privatizacije NIS-a država bi, kako je ocenio Dinkić, trebalo da uloži u rešavanje ostalih ekoloških problema u Vojvodini, a 20 odsto bi trebalo da bude uplaćeno u Fond za restituciju.

U međuvremeni, u Pančevu su u toku protesti građana zbog ekološke situacije u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: