Janković: Ustav ili haos

Vladeta Janković smatra da bi neuspeh referenduma o predlogu novog ustava bio opasnost, ne samo za Srbiju, već i za stabilnost regiona.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2006.

20:51

Default images

"Nastupio bi unutrašnji haos i država, koja bi trebalo da nam bude svima na umu, izgubila bi kredibilitet, bila bi iznutra poljuljana, a u odnosu prema svetu bila bi manje ubedljiva", rekao je Janković gostujući u emisiji Poligraf na B92.

Janković je odbacio tvrdnje da je predlog ustava Srbije napisan i usvojen u parlamentu na nedemokratski način, istakavši da do sada nije bilo utemeljenih zamerki na taj tekst.

"Ustav je dobar i ne daje povoda za ozbiljne primedbe. Ja sam se za ove dve nedelje od kako je nacrt usvojen naslušao svakakvih gluposti... Nisam još čuo nijednu zasnovanu primedbu, ništa sem fraza", kazao je Janković.

Upitan o postavljanju Dobrivoja Glavonjića za člana Republičke izborne komisije, Janković je rekao da ne zna kako je on imenovan i da se lično ne slaže sa tim rešenjem. "Možda je deo kompromisa, ali sumnjam", dodao je on.

On je rekao da nije realno očekivati da Albanci sa Kosova glasaju na referendumu o novom ustavu Srbije.

Upitan da li će na sastancima premijera Srbije sa predstavnicima EU biti reči i o pitanju Kosova, Janković je rekao da očekuje da će se verovatno i to pitanje otvoriti.

Kosovo je povezano sa našim integracionim procesima, ono je povezano sa najsvakodnevnijim problemima i pitanjima sa kojima se suočavamo, rekao je Janković i dodao: "Ono je majka svih naših problema."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: