Ukrajina: Dogovor o Vladi

U Ukrajini postignut dogovor o formirannu Vlade, akteri Narandžaste revolucije opet zajedno.

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2006.

13:03

Default images

Stranka Naša Ukrajina, predsednika Ukrajine Viktora Juščenka, navela je danas da je pristala na koalicionu vladu s bivšim saveznicima u Narandžastoj revoluciji, nekoliko meseci posle parlamentarnih izbora. Glavni pregovarač Naše Ukrajine Roman Bezsmertni rekao je u Parlamentu da je juče postignut koalicioni dogovor s blokom bivše premijerke Julije Timošenko i sa socijalistima.

"Juče su tri političke snage završile rad na koalicionom dogovoru. Danas ga pripremamo za potpisivanje", rekao je Bezsmertni. Dogovor je postignut posle skoro tri meseca političke neizvesnosti posle parlamentarnih izbora održanih u martu, na kojima nijedna stranka nije osvojila dovoljno glasova da sama formira Vladu.

Tri stranke koje su predvodile masovne proteste Narandžaste revolucije 2004. počele su pregovore čim su izbori završeni, ali nisu uspele da se dogovore o podeli vlasti zbog nesuglasica izazvanih razlazom.

Na Internet-sajtu Ukrajinska pravda objavljeno je da je postignut dogovor da Julija Timošenko bude premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: