ZIVKOVIC: NEMA PREGOVORA S TERORISTIMA

Izvor: B92

Subota, 27.01.2001.

21:52

Default images
Savezni ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic odbacio je mogucnost pregovora sa albanskim terostima. "Ali, ako Riza Haljimi zeli da predstavlja njih, s njim hocemo da govorimo, on je predsednik jedne legalno registrovane partije, predsednik opstine Presevo i s njim smo i do sada imali komunikaciju kada je hteo. On je pre mesec dana bio i na RTS, sto je, priznacete, presedan", rekao je Zivkovic, javlja B92.

Riza Haljimi je, u razgovoru za B92, izjavio da "za celokupno resavanje problema i postovanja onoga o cemu bismo se sporazumeli, ja jos stojim pri stavu da je neophodno da se u razgovore ukljucuju i predstavnici naoruzanih Albanaca, jer mislim da su oni realnost na terenu". "Oni se ne mogu ignorisati, a posebno je pozitivno da su i oni sve vise zainteresovani da se politickim dijalogom stavi tacka na ove veoma teske probleme. Ako se sada ne pocnu resavati, ovi problemi mogu eskalirati i onda se opet moraju resavati, ali tada uz daleko vise napora i, bojim se, i vise zrtava", rekao je Haljimi.

Zivkovic je u subotu obisao Medvedju. Kako javlja dopisnik Radija B92, Zivkovic je izjavio da Savezna vlada pokusava da probleme u zoni bezbednosti resi do proleca i da ce se, ukoliko to nije moguce, traziti druge legitimne metode. "Mi moramo da intenziviramo sve politicke aktivnosti, da u narednih mesec dana konacno resimo taj problem. necemo cekati prolece, jer ce onda sigurno doci do zelje terorista da napreduju", rekao je Zivkovic. Potpukovnik Dragisa Mitic, nacelnik odeljenja policije u Leskovcu, informisao je Zivkovica o bezbedostnoj situaciji duz zone bezbednosti u opstini Medvedja. Mitic je rekao da u ovoj zoni nije bilo provokacija od 22. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: