PERISIC: OPASNOSTI OD URANIJUMA NIJE ZA DIZANjE PANIKE

Izvor: B92

Petak, 12.01.2001.

14:46

Default images
Jedan od lidera Demokratske opozicije Srbije Momcilo Perisic izjavio je u petak da stepen opasnosti od bombi sa osiromasenim uranijumom nije tako veliki da bi se dizala panika, ali da nije ni mali da bi se o njega oglusilo, prenosi SRNA. On je na konferenciji za novinare u Leskovcu istakao da odredjene institucije moraju da utvrde da li povecana smrtnost u pojedinim oblastima, koje su bile zahvacene NATO bombardovanjem na Kosovu i u Republici Srpskoj, imaju veze sa stresom ili je nesto drugo u pitanju. Prema njegovim rijecima, tim koji ce formirati jugoslovenska Vlada ispitace sve mogucnosti i uzrocne posljedicne veze. Isticuci da problemi u kopnenoj zoni bezbednosti na jugu Srbije treba da budu reseni mirnim putem, Perisic je dodao da je to i jedini nacin na koji moze biti reseno i pitanje Kosmeta. Perisic je nakon konferencije za novinare u Leskovcu otputovao u Lebane.

Perisic je ocenio je da je bivsi predsjednik Republike Srpske Biljana Plavsic svojim odlaskom u Hag dokazala da je hrabra zena. "Ona svojim ponasanjem skida kolektivnu krivicu sa srpskog naroda", rekao je Perisic agenciji SRNA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: