Kina otpisuje deo duga SCG

Vlada Kine odlučila je da otpiše deo duga Srbiji i Crnoj Gori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2005.

15:56

Default images

Kako je danas izjavio zamenik ministra trgovine Kine Džang Džigang, posle šestog zasedanja Mešovite komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju Kine i SCG u Beogradu, Vlada Kine se odlučila na taj korak imajući u vidu ekonomske teškoće SCG. Džigang nije precizirao iznos duga, ali je najavio da će konkretni pregovori biti vođeni u novembru.

Prema podacima Ministarstva SCG za ekonomske odnose sa inostranstvom, 21. jula ove godine ukupan dug po svim zaključenim aranžmanima Srbije s Kinom iznosio je 556,1 miliona dolara, a dospele obaveze bile su 235,1 milion dolara.

Džigang je istakao da će rešavanje dugova SCG prema Kini pozitivno uticati na razvijanje bilateralnih ekonomskih odnosa dve zemlje. Prema njegovim rečima, zasedanje Komisije bilo je vrlo uspešno, a usaglašen je i stav da međusobna saradnja u oblasti ekonomije mora biti bolja.

Minstar SCG za ekonomske odnose sa inostranstvom Predrag Ivanović je kao jedan od problema s kojima se zemlja suočava u bilateralnoj saradnji s Kinom naveo izražen spoljnotrgovinski deficit SCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: