Pijačni prodavci blokirali Kelebiju

Preko dve hiljade pijačnih prodavaca iz 30 gradova Srbije danas popodne blokiralo je granični prilaz Kelebija.

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2005.

20:23

Default images

Oni su najavili da blokada neće biti obustavljena dok im se ne obrati ministar finansija Mlađan Dinkić ili ministar trgovine Bojan Dimitrijević. U organizaciji Unije pijačnih prodavaca Srbije, oni su danas popodne protestvovali ispred Gradske kuće u Subotici zbog zahteva države da legalizuju tezge i uvedu fiskalne kase.

Predsednik Unije pijačnih prodavaca Ljuben Jovčov je u izjavi za jagodinsku televiziju "Palma plus" rekao da su njihovi zahtevi vezani za odlaganje fiskalizacije i za jasno definisanje poreza za pijačne prodavce u Srbiji.

Subotički pijačni prodavci tvrde da ne mogu ispuniti zahteve države jer bi u tom slučaju morali da odustanu od posla koji im je, kako kažu, "jedini izvor egzistencije". Prodavci tvrde da bi porezi i dažbine uz fiskalne kase premašili njihovu zaradu i da na robnoj pijaci "Mali bajmok", popularnom "buvljaku" u Subotici nema uslova za uvođenje fiskalnih kasa i zato traže uvođenje paušalnog poreza i poboljšavanje uslova rada. Na robnoj pijaci u Subotici ima oko 2.700 trgovaca na tezgama.

Jovčov je naglasio da, i pored zaustavljenog saobraćaja na graničnom prelazu, nije bilo incidenata i da se policija korektno ponaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: