Na redu svedoci-saradnici

Svedočenjem Miladina Suvajdžića nastavlja se suđenje pripadnicima "zemunskog klana" pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Izvor: B92, FoNet

Ponedeljak, 06.06.2005.

11:14

Default images

Zamenik specijalnog tužioca Milan Radovanović predložio je da glavni pretres i u ovom delu suđenja bude javan, ali se tome usprotivio Suvadžić, koji je u ovom procesu svedok-saradnik. Predsednik Sudskog veća Marko Kljajević objasnio je da je, prema zakonu, obavezna saglasnost svedoka-saradnika da bi njegovo saslušanje bilo javno.

Kako je ranije najavljeno, na suđenju optuženim pripadnicima "zemunskog klana", posle Suvajdžića, trebalo bi da svedoči još jedan svedok-saradnik Ljubiša Buha, dok je svedok-saradnik Zoran Vukojević već saslušan u prethodnom delu glavnog pretresa.

Inače, pripadnici kriminalne grupe "zemunski klan" terete se za 14 ubistava, četiri otmice i terorističke napade na firmu "Difens roud" i sedište Demokratske stranke Srbije. Na optužnici se pored prvooptuženog Milorada Ulemeka nalaze još 33 osobe, od kojih je 11 u bekstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: