U UTORAK POTPISIVANJE SPORAZUMA DOS-A O IZLASKU NA IZBORE

Izvor: B92

Nedelja, 26.11.2000.

09:12

Default images
Na sastanku lidera DOS-a u subotu postignut je dogovor o koalicionom izlasku na izbore 23. decembra, javlja Radio B92. Sporazum ce biti potpisan u utorak u 10 sati u zgradi skupstine Srbije, sat vremena pred pocetak sednice savezne skupstine, izjavio je posle sastanka Vladan Batic. Predstavnik Demokratske stranke na ovom sastanku, Cedomir Jovanovic izjavio je da su sporazumom ispostovani interesi i DS i DSS, ostalih stranaka DOS-a, kao i gradjana Srbije. Jovanovic je rekao da je potvrdjena Djindjiceva kandidatura za mandatara republicke vlade, a predsednik Demokratskog centra Dragoljub Micunovic je izjavio da ce potpredsednici republicke vlade biti lideri DOS-a koji do sad nisu angazovani na drugom funkcijama. Batic je najavio i da je ostalo na predsedniku SRJ i DSS Vojislavu Kostunici da predlozi kandidata za predsednika Narodne skupstine Srbije iz redova DSS-a. Na sastanku u subotu razgovaralo se i o situaciji na administratinovj granici sa Kosovom, kao i o nekim privrednim pitanjima.

Na dnevnom redu sednice savezne skupstine u utorak, izmedju ostalog ce se naci i imenovanje guvernera i vicegivernera NBJ, predlog zakona o praznicima i usvajanje ostavke poslanika SPS-a Milana Beka, izjavio predsednik Veca gradjana u saveznom parlamentu Dragoljub Micunovic posle sastanka lidera DOS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: