ZAVRSEN SASTANAK PREDSEDNISTVA DOS, NASTAVAK U UTORAK

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2000.

00:02

Default images
Predsednistvo DOS odrzano je u nedelju uvece u Skupstini grada Beograda s ciljem da razmotri stavove predsednika Jugoslavije i Demokratske stranke Srbije Vojislava Kostunice. Kako saznaje Radio B92, na sastanku nisu donete konkretne odluke, a nastavak je predvidjen za utorak ujutro. Kako je za B92 izjavio Dragoljub Micunovic, predsednik Demokratskog centra, u direktnim razgovorima s predstavnicima Demokratske stranke Srbije bice razjasnjeni uslovi pod kojima bi DSS i Vojislav Kostunica prihvatili kostunicu kao nosioca liste DOS na republickim izborima u Srbiji.

Ranije je Micunovic, u izjavi za Fonet, potvrdio da je jedna od tema sastanka i odluka Glavnog odbora DSS. On je rekao da lideri DOS prihvataju stavove koje je izneo Vojislav Kostunica, kao uslov za zajednicki nastup na republickim izborima. Clan Upravnog odbora G17 plus i bivsi sudija Ustavnog suda Srbije Slobodan Vucetic rekao je da ce biti sasvim legitimno da nakon izbora 23. decembra o buducim odnosima Srbije i Crne Gore razgovaraju dve republicke vlade. Vucetic smatra da ce, ako u Srbiji na predstojecim izborima pobedi u formira Vladu, DOS imati puno pravo da s vladajucom koalicijom u Crnoj Gori pregovora o buducim odnosima. Upitan u cemu je sustina Kostunicinog stava o razgovorima buducih odnosa dve republike, Vucetic je na prijemu DOS u Skupstini grada rekao da "predsednik Kostunica zeli da ojaca Federaciju nacinom koji nije politicki realan, jer on to zeli proklamacijama ili time sto je ona primljena u Ujedinjene nacije. Federacija se ne moze tretirati kao arbitar", rekao je Vucetic, a javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: