Istraga: Protivno pravilu službe

Vojnik Sadudin Adrović, koji je usmrtio vodnika Jadranka Kandića, nije postupio po pravilu službe, ocenjuje istraga.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 13.01.2005.

13:29

Default images

Podgorička "Pobjeda" piše, pozivajući se na nadležne u kasarni "Masline", da je reč o preliminarnim nalazima vojnih eksperata. Adrovića će u četvrtak ponovo ispitati istražni sudija Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović jer je tužilaštvo podnelo zahtev za sprovođenje istrage. Njegov branilac, advokat Igor Stijović, "Vijestima" je rekao da Adrović nije znao da objasni kako je ispalio hitac.

Prema Stijevićevim rečima, Adrović je ispričao da je osobi koja mu je išla u susret, a to je bio Kandić, rekao "stoj", posle čega je Kandić stao, ali nije izgovorio lozinku. "Adrović je repetirao pušku i ispalio metak", preneo je Stijović.

Prema pravilima stražarske procedure, stražar je u obavezi da tri puta uzvikne "stoj", da potom ispali hitac upozorenja i tek onda sme da puca u pravcu osobe koja se približava.

Stariji vodnik Jadranko Kandić umro od povreda pošto je na njega pucao stražar Sadudin Adrović, u podgoričkoj kasarni "Masline", 10. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: