"DSS ne sme da ucenjuje"

Izvor: B92

Petak, 24.09.2004.

18:38

Default images

Čedomir Jovanović smatra da lokalni odbori DS-a treba da odluče s kim će stvarati koalicije. 
On kaze i da treba rušiti Vladu Srbije, kako bi bili raspisani vanredni parlamentarni izbori. Član Demokratske stranke i jedan od osnivača Centra za modernu politiku rekao je, gostujući u Kažiprstu Radija B92, da mu smeta što DSS ponovo uslovljava formiranje koalicije sa DS-om, ali i da ne treba tolerisati političku trgovinu DSS-a.

"Pa, građani su vrlo jasno rekli šta misle o političkim programima i nosiocima tih političkih programa, i za tako nešto su glasali. Ali, ta vrsta političkog trgovanja kojoj je Koštunica sklon, jer ga poznajem godinama, i kojom on misli da će danas doći na vlast u Srbiji preko DS-a, kao što je to učinio u oktobru mesecu pre četiri godine je nešto što mislim da ne treba tolerisati. Oni su poslednji koji mogu da postavljaju uslove. I poslednji su koji mogu da plaše Srbiju savezom sa SRS-om. Neka naprave taj savez. Onda ćemo imati vanredne izbore za mesec dana, jer će tako društvo hteti. I na tim izborima će mnogo više ljudi glasati, jer ja mislim da je Srbija umorna od one vrste politike kojom, praktično, sve što je nelogično pokušava da se podvede pod neki politički razum i pod neku nužnost", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: