Ponedeljak, 20.09.2004.

01:32

Koštunica: posle ustava, novi izbori

Izvor: Beta

Default images

Srpski premijer Vojislav Koštunica izjavio je večeras da bi posle usvajanja novog ustava Srbije trebalo da budu održani i novi parlamentarni izbori.

Koštunica je na konferenciji za novinare u Demokratskoj stranci Srbije, čiji je predsednik, rekao da lokalni i pokrajinski izbori predstavljaju nastavak procesa izgradnje institucija i demokratskog političkog poretka, koji će biti "završen kada Srbija dobije novi ustav i kada budu održani parlamentarni izbori".Komentarišući preliminarne rezultate lokalnih izbora u Srbiji, koji pokazuju da su neizbežne postizborne koalicije, Koštunica je rekao da su "proporcionalni izborni sistem omogućava različite kombinacije" i da "sigurno predstoje razgovori o većini u skupštinama opština".

"Biće različite kombinacije, u najvećoj meri će se težiti nekakvim opštim dogovorom demokratskih stranaka da se ta većina obezbedi", rekao je Koštunica, koji je kao tri relevantne stranke, koje su opstale na političkoj sceni od početka 90-ih godina, naveo Demokratsku stranku, Srpsku radikalnu stranku i DSS.

Koštunica je rekao i da je za formiranje novih lokalnih vlasti najpre neophodno da budu saopšteni potpuni podaci, nakon čega će slediti odluke stranačkih organa, a potom i razgovori stranaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: