Skup obeležili incidenti

Izvor: B92

Nedelja, 11.07.2004.

10:06

Default images

Protest organizacije "Žene u crnom" obeležili su incidenti nakon što je grupa građana pokušala da spreči manifestaciju.

Aktivistkinje "Žena u crnom" su u subotu na Trgu Republike napravile krug držeći transparente koji su govorili o zločinu u Srebrenici, dok je u isto vreme oko kruga bilo nekoliko desetina uglavnom mlađih ljudi, koji su protestovali i uzvikivali imena Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Aktivistkinja Žena u Crnom, Jasmina Tešanović, objašnjava kako je došlo do incidenta. “Pre nego što smo uopšte počele da iznosimo naše transparente prišla nam je jedna grupa žena i počela da viče na nas, nismo uopšte razumele šta pričaju. Onda je u jednom trenutku jedna od njih prišla našoj aktivistkinji Ljilji i udarila je žestoko po telu. Zatim je prišla nekim drugim ženama i počela da ih šamara”.

"Žene u crnom" su nosile transparente "Zašto vlasti i dalje ćute", "Žene u Srebrenici traže deset hiljada ubijenih i nestalih", "Amnestija za sve koji su odbili da učestvuju u ratu", "Zaborav i ćutanje je zločin" i druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: