Mićunović predsednički kandidat DOS

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2003.

21:11

Default images

Predsednik Demokratskog centra Dragoljub Mićunović prihvatio je da bude kandidat DOS na predsedničkim izborima u Srbiji, 16. novembra. Mićunović je odluku o kandidaturi saopštio u utorak uveče, posle sednice lidera DOS. Mićunović je dobio podršku svih članica DOS, a lideri te koalicije su potpisali i sporazum o kandidaturi. “Ohrabren jednodušnom podrškom DOS, ja sam se prihvatio kandidature, rukovođen idejom da su izbori neophodni i da imamo obaveze prema građanima koji su za nas glasali 5. oktobra 2000. verujući da ćemo postati normalno, razvijeno evropsko društvo, da ćemo sačuvati državu, da ćemo se integrisati u evropske institucije i reformisati sve ono što nije valjalo u prethodnom uređenju”, rekao je Mićunović.

Mićunović je rekao da će mu, ukoliko bude izabran za predsednika, cilj biti da pomiri sukobljene strane, jer je “pred nama dosta poslova, kao što su pitanje Ustava i Kosova”. On je pozivao sve stranke da organizuju građane da u što većem broju izađu na izbore. “Svestan sam toga da će to biti teška borba, ali sam uveren da ćemo građanima objasniti da je veoma važno da nam u tome pomognu, da građani konzumiraju svoje građansko pravo, d izađu na izbore, a da ništa nije smešnije i pogubnije unapred im tvrditi da nije važno da imaju najvažniju instituciju, da možemo da imamo predsednike svega i svačega, samo ne presednika države. Bojkotovati izbore zbog pretpostavke da oni neće uspeti je nonsens, ljudi moraju biti svesni svoje sudbine i odgovornosti, a građani sada imaju šansu da utiču na te izbore”, rekao je Mićunović.

Predizborna kampanja Dragoljuba Mićunovića počinje u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: