U utorak optužnica za ubistvo Stambolića

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2003.

09:57

Default images

Optužnica protiv osumnjičenih za ubistvo Ivana Stambolića biće podignuta u utorak pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal, saznaje Radio B92. Kako je za B92 rekao advokat porodice Stambolić, Nikola Barović, istraga je potvrdila da je ubistvo Stambolića naredio Slobodan Milošević. Specijalno tužilaštvo je potvrdilo  autentičnost izvoda iz istražnog postupka, odnosno priznanje bivšeg načelnika Državne bezbednosti Radomira Markovića, koje je dospelo u javnost. Advokat Barović očekuje da će posle takvih saznanja, uz Slobodana Miloševića i ostale izvršioce, i Marković biti osuđen za zločinačko udruživanje.

Kako je pre dva dana najavila sudija Maja Kovačević Tomić iz Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, zadužena za odnose sa javnošću, postoji mogućnost da istom optužnicom bude obuhvaćen i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. Ona je podsetila da je istraga u slučaju Stambolić i Drašković objedinjena, ali da optužnica zavisi od tužioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: