Sreda, 29.05.2019.

19:50

Rusija pokrenula istragu o napadu na ruskog državljanina na KiM

Ruski istražni komitet pokrenuo je predistražni postupak u vezi sa napadom na KiM na državljanina Rusije, zaposlenog u UN, Mihaila Krasnoščenkova.

Izvor: Tanjug

Rusija pokrenula istragu o napadu na ruskog državljanina na KiM
Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Kako navode, tretman prema njemu i njegovo hapšenje predstavljaju bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva.

"Ruski istražni komitet pokrenuo je istragu o incidentu u vezi ruskog državljanina Krasnoščenkova zaposlenog u UNMIK-u", saopštila je pres-služba Komiteta, preneo je Tas.

U jutarnjim časovima 28. maja, navodi Komitet, kosovska policija je upala u severne opštine na KiM, mahom naseljene srpskim stanovništvom, i između ostalih uhapsila i Krasnoščenkova, koji uživa diplomatski imunitet.

Komitet saopštava da tretman primenjen prema njemu i njegovo hapšenje od kosovskih specijalnih snaga predstavlja bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva.

Agencija prenosi da će istraga proučiti sve detalje incidenta i dati pravnu procenu akcija preduzetih prema Krasnoščenkovu.

Iz pres-evisa Komiteta kažu da, u skladu sa normama međunarodnog i domaćeg prava, Ruski istražni komitet ima pravo da pokrene istragu protiv ilegalnog postupanja prema građaninu sa diplomatskim imunitetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: