Aktuelno 3

05.06.2024.

17:11

Princ Vilijam dao nove informacije o Kejt

Princ Vilijam je razgovarao sa starijim ratnim veteranom o tome kako se princeza od Velsa nosi nakon dijagnoze raka.

Izvor: B92.net

Princ Vilijam dao nove informacije o Kejt
Profimedia

Podeli:

Princ Vilijam je otkrio nove informacije o princezi od Velsa dok je prisustvovao dirljivom događaju zajedno sa kraljem Čarlsom i kraljicom Kamilom.

Princ od Velsa je bio u Portsmutu zajedno sa vodećim britanskim političarima i veteranima na obeležavanju 80. godišnjice "Dana D". On i njegov otac Čarls održali su govore na dirljivom događaju pre nego što su se družili sa veteranima kako bi čuli njihova sećanja na čuvenu vojnu operaciju, piše Miror.

Na snimku koji prikazuje Vilijama kako razgovara sa jednim čovekom, veteran ga je ljubazno upitao o Kejt, koja nije prisustvovala obeležavanju jer se još uvek oporavlja uz preventivnu hemoterapiju. On je pitao Vilijama: "Hteo sam da vas pitam, da li je vaša supruga bolje?" Na šta je Vilijam odgovorio: "Da... volela bi da je danas ovde." Dodao je: "Podsetio sam sve da je njena baka služila u Bletčli, pa bi imala dosta zajedničkog sa nekoliko drugih dama ovde koje su služile u Bletčliju, ali o tome nisu govorile sve do samog kraja."

Kejtina baka po ocu, Valeri Glasboro, radila je u centru za dešifrovanje kodova tokom Drugog svetskog rata, a 2014. godine princeza je posetila to mesto da vidi gde je njena baka nekada radila. Vilijamov susret sa veteranom desio se nakon što su Čarls i Kamila jedva zadržavali suze dok su slušali jednog drugog veterana kako se priseća užasa rata tokom emotivne ceremonije danas.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: