Utorak, 27.04.2021.

07:49

"Moramo se spremiti za rat da sačuvamo mir"

Ministar unutrašnjih poslova Australije Majk Peculo poručio da u jeku porasta napetosti u svetu, liberalne demokratije moraju biti spremne za rat.

Izvor: Tanjug

Depositphotos/ia__64/Ilustracija

Cilj je, kako je rekao, da se sačuva mir. Peculo je u tom kontekstu dodao i da se povećava mogućnost izbijanja ratnog sukoba.

Peculo nije obrazložio šta ga je navelo na ovakvu ocenu, ali kako ocenjuje agencija Rojters, ona je u skladu sa pogoršanjem odnosa između Australije i Kine.

Ministar odbrane Australije Piter Djuton ocenio je ranije da ne bi trebalo odbaciti mogućnost sukoba sa Kinom.

Predstavnik ministarstva poljnih poslova Kine Vang Vanbin izrazio je nadu da je Australija "svesna osetljive prirode ovog problema " i ocenio da bi Australija trebalo da izbegava da šalje "pogrešne signale o nezavisnosti Tajlanda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

1 d

Podeli: