Petak, 21.02.2020.

10:11

"Ako je istina, Vljora Čitaku mora odmah biti otpuštena"

Poslanica Samoopredeljenja u skupštini Kosova izjavila da bi Vljora Čitaku, ako je istina da Jamajka nije priznala tzv. Kosovo, trebalo da bude otpuštena.

Izvor: B92

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Podsetimo, kosovski predsednik Hašim Tači je u četvrtak objavio na društvenim mrežama da je obavešten od kosovske ambasadorke Vljore Čitaku da je Jamajka priznala Kosovo kao suvereno i nezavisno.

Usledile su čestitke i izražavanje zahvalnosti, ali je već danas ta vest preokrenuta, odnosno ministarka spoljnih poslova Jamajke je, retvitujući Tačijev tvit, navela da Jamajka nikada nije priznala nezavisnost Kosova. Poslanica Samoopredeljenja u Skupštini Kosova Fitore Pacoli, stoga, smatra da bi, ako je to istina, Vljora Čitaku - ambasadorka tzv. Kosova u SAD, trebalo odmah da podnese ostavku, prenela je prištinska Koha ditore.

Ona je istakla i da bi zbog takvih situacija trebalo da se "prečešljaju" kosovski ambasadori.

"Kosovu sada trebaju kompetentni, profesionalni i odgovorni ambasadori, zbog dobrobiti države. Nisu nam potrebmi ambasadori koji donose lažne informacije. Ako je vest o priznavanju Kosova od strane Jamajke zaista lažna, ambasador Čitaku trebalo bi odmah da bude otpuštena", napisala je Fitore Pacoli na svom nalogu na Fejsbuku. I gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti postavio je pitanje odgovornosti. On je izjavio da je lansiranje lažne vesti da je Jamajka priznala tzv. Kosovo primer kako se, kaže, rade i mnogi drugi poslovi.

Ahmeti je na svom profilu na Fejsbuku napisao da su svi spremni da svojataju zasluge, a da niko ne preuzima odgovornost za greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: