Četvrtak, 20.05.2021.

07:27

Fatah kaže: Moguće i to za 24 h; Ali, više ništa neće biti isto

Dogovor o prekidu vatre između Hamasa, koji kontroliše pojas Gaze, i Izraela mogao bi biti postignut u roku od 24 sata, izjavioizvršni sekretar Fataha.

Izvor: Tanjug

Fatah kaže: Moguće i to za 24 h; Ali, više ništa neće biti isto
EPA-EFE /ALAA BADARNEH / POOL

"Napori arapskih zemalja predvođeni Egiptom koji su uključili zainteresovane strane krunisani su uspehom u formi nacrta sporazuma o primirju koje bi moglo da stupi na snagu u roku od 24 sata", rekao je Džibril Radžub,u intervjuu za saudijski tv kanal Ašark.

"Očekujemo da će sadašnje borbe prestati u narednih nekoliko sati", rekao je Radžub, dodajući da je aktuelna eskalacija stvorila novu realnost i da situacija na Bliskom istoku više neće biti kao što je bila pre deset dana, izvestila je agencija Tass.

Tv Al-Arabija prenela je juče citirajući upućene izvore, da je visoka egipatska delegacija posetila Ramalu tokom srede kako bi ugovorila predstojeći dogovor o primirju između Hamasa i Izraela koji razmenjuju napade i udare od 10. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

53 min

Podeli: