Utorak, 19.07.2022.

20:25

NATO je zaustavljen u Ukrajini, inače bi bilo rata?

NATO bi pokrenuo rat protiv Rusije, uzevši kao izgovor Krim, da nije bio zaustavljen u Ukrajini, izjavio je verski lider Irana Ali Hamnei.

Izvor: Sputnjik

NATO je zaustavljen u Ukrajini, inače bi bilo rata?
EPA-EFE/IRANIAN SUPREME LEADER OFFICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

On je to rekao tokom razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom u Teheranu.

"Rat je surova i složena kategorija i Islamskoj Republici nije nimalo drago što zbog njega obični ljudi pate, ali u slučaju Ukrajine, da niste preuzeli inicijativu, druga strana bi sama izazvala rat ", izjavio je ajatolah Hamnei. Kako je naveo, NATO je opasna organizacija i Zapad je kategorički protiv jake i nezavisne Rusije.

"Kada je NATO-u otvoren put, ova alijansa ne poznaje granice. Da nije zaustavljena u Ukrajini, posle izvesnog vremena bi pokrenula isti takav rat, uzevši kao izgovor Krim ", zaključio je on.

Podsetimo, u Teheranu se održava sastanak lidera Rusije, Irana, i Turske, Vladimira Putina, Ibrahima Reisija i Redžepa Tajipa Erdogana. Između ostalog, tema razgovora će biti situacija u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: