Nedelja, 12.02.2023.

10:30

Jeremić upleten u veliku korupcionašku aferu u SAD: Ponovo osramotio Srbiju, u sve je umešana porodica Bajden

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić upleten je u veliku korupcionašku aferu u SAD, a u koju je upletena porodica Bajden, prenose mediji.

Izvor: Alo.rs

Jeremić upleten u veliku korupcionašku aferu u SAD: Ponovo osramotio Srbiju, u sve je umešana porodica Bajden
Foto: Profimedia

Kako mediji prenose, Jeremić se viđao sa ljudima zaduženim za bezbednost i odbranu u vrhu USA establišmenta i ugovarao podršku potrebnu za funkciju za koju se pripremao, odnosno kako bi postao generalni sekretar Ujedinjenih nacija.

Hanter Bajden je zatražio pomoć od savetnika za nacionalnu bezbednost tadašnjeg potpredsednika Džoa Bajdena, njegovog oca, Kolina Kala, kako bi osmislili “šemu” da pomogne srpskom poslovnom partneru, Vuku Jeremiću, da postane generalni sekretar UN, naveo je u izveštaju vašingtonski fri Bikon, prenose mediji.

Kako se dalje dodaje, u julu 2016. Hanter je ugovorio sastanak za Vuka Jeremića i Kala, koji je sada podsekretar odbrane za politiku u Pentagonu.

Mediji prenose da je Jeremić ispričao da je Kal "obećao“ da će saznati više o izborima u UN.

U pismu Hanteru Bajdenu u sredu, predsednik Odbora za nadzor Predstavničkog doma Džejms Komer se raspitivao o povezanosti porodice sa aktivnostima u Ukrajini, Kini i drugim zemljama:

"Komitet za nadzor i odgovornost istražuje slučaj predsednika Bajdena. Veze sa određenim međunarodnim i domaćim poslovnim transakcijama i praksama, uključujući vas i vaše saradnike koji su prodavali uticaj kako bi generisali milione dolara za porodicu Bajden", napisao je Komer, prenosi Alo.

"Dokazi pokazuju da ste učestvovali u stranim poslovima sa pojedincima koji su bili povezani sa Komunističkom partijom Kine i primali značajne sume novca od stranih kompanija bez pružanja bilo kakvih poznatih legitimnih usluga", prenosi pomenuti portal.

Portal u nastavku navodi da je pomoćnik iz Komerove kancelarije rekao: "Vuk Jeremić je povezan sa poslovima Hantera Bajdena i verovatno poseduje ključne informacije”.

Upletenošću Vuka Jeremića u ovu aferu, ovaj “patriota” je, kako mediji prenose, još jednom osramotio Srbiju pred svetom. Afere se nižu jedna za drugom, kraj se ne nazire, a sramota ostaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: