Vulin: Kad je na Vučića bacana kletva ćutali su, a sad...

Beograd -- Oni koji su ćutali dok je mitropolit Amfilohije bacao kletve na Alerksandra Vučića, sada bacaju kletve na patrijarha, izjavio Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Tanjug, Sava Radovanović, arhiva
Ilustracija: Tanjug, Sava Radovanović, arhiva

Prema njegovim rečima, o sprskom patrijarhu se nikada nije toliko ružno govorilo u srpskom narodu kao juče "samo zato što je izneo mišljenje o prvom čoveku Srbije, za kojeg glasa ubedljiva većina Srbije".

Ministar odbrane je ukazao da nije bilo reagovanja kada je mitropolit Amfilohije Radović, kako je rekao, "bacio kletvu" i rekao sve najgore što je mogao da kaže, upotrebivši najružniju rec za Vučića.

"To je naišlo na tajac, na tišinu čitave javnosti, a kad je partijarh rekao lepu reč i izneo svoj stav, tog sekinda imate najstrašnije uvrede na račun srpskog partijarha", rekao je Vulin za Pink.

"Amfilohije Radović nije doživeo te uvrede. On je izašao sa apsolutno neutemeljenim stavovom, sa nečim što je bacanje kletvi, kao što je radio decenijama do sada, a kad je patrijarh rekao šta on misli, onda je to neoprostiv greh, i to je neprihvatljivo", rekao je Vulin.

On je zahvalio patrijarhu Irineju na, kako je rekao, "ljudskoj hrabrosti zbog toga što je rekao" pred više stotina vernika u Banjaluci na dan obeležavanja Dana Republike Srpske, jer, naglasio je, zna šta ća mu se desiti i šta se dešava od trenutka kada je izneo svoje mišljenje o Vučiću.

"U ovoj zemlji izgleda imate pravo da mrzite Vučića, da ga kunete i mrzite. Ako kažete nešto dobro za njega, najstrašnije uvrede ćete doživeti i sve ružno što neko može da kaže ili pomisli biće rečeno na vaš račun", rekao je Vulin.

Vulin je zaključio da postoji samo jedna razdelnica, a to je mržnja prema Vučiću. "Ako ga dovoljno mrzite, vi ste prihvatljivi za sve", rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 239 idi na stranu