Dulić: Lakše renoviranje stana

Vlada bi trebalo da iduće sedmice utvrdi izmene Zakona o planiranju i izgradnji, kaže ministar prostornog planiranja Oliver Dulić.

Izvor: Beta

Petak, 04.02.2011.

12:24

Default images

Dulić je za "Večernje novosti" rekao da su izmenama i dopunama razjašnjene odredbe zakona o renoviranju stana i investicionom održavanju.

"Pojedine lokalne samouprave su zlonamerno tumačile zakon, pa su za promenu WC-šolje i pločica tražile projekat i komplikovale život građanima. Za renoviranje stana i investiciono održavanje građani više neće čekati u redovima", kazao je on.

Dulić je dodao i da je dodatno pojednostavljeno i izdavanje građevinskih dozvola.

Ministar je kazao i da je maksimalno smanjena cena legalizacije i obim dokumentacije i data mogućnost lokalnim samoupravama da u ime građana prikupe dokumentaciju, što je Grad Beograd već prihvatio.

"Ideja je da se angažuju i dodatni radnici preko omladinskih zadruga. Očekujem da će proces legalizacije ovog puta biti uspešan", kazao je Dulić i dodao da će lokalne samouprave na osnovu kriterijma predviđenih izmenama zakona, utvrđivati ko ispunjava uslove za popust u legalizaciji.

Paralelno sa radom na nacrtu zakona, kazao je Dulić, priprema se i pravilnik o legalizaciji, koji će bliže urediti i ta pitanja.

On je kazao i da bi "vrlo mali broj objekata" mogao da bude porušen jer nema osnova za legalizaciju, ali je dodao da nema podatke o broju tih objekata.
Dulić je kazao i da će ove godine u Srbiji raditi 240 gradilišta prema programu Vlade Srbije o pomoći domaćoj građevinskoj operativi i dodao da je za podršku stambenoj izgradnji izdvojeno 900 miliona dinara.

Ministar Dulić je za "Večernje novosti" kazao da se, pokretanjem afera zbog njegove privatne firme i navodno preplaćenog sajta "Očistimo Srbiju", protiv njega vodi "orkestrirana kampanja iz jednog centra" i istakao da nikada u životu nije prekršio zakon.

"Poručujem onima koji iza toga stoje da im je bolje da novac koji troše na fabrikovanje lažnih afera upotrebe za izmirivanje svojih zakonskih obaveza, budući da ministarstvo na čijem sam čelu neće odustati od nastojanja da se u građevinu i urbanizam konačno zavede red i isprave nepravde iz prošlosti", kazao je Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: