Nađeno tajno oružje terorista VIDEO

Makedonska policija pronašla je sakriveni arsenal oružja i municiju koji su teroristi zakopali u regionu Brest i Malino Malo.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2015.

17:57

Default images
Foto: Printskrin

Pronađena je 21 automatska puška ukrajinskog porekla, 35 automatskih pušaka jugoslovenske proizvodnje, jedna automatska puška kineskog porekla, jedna poluautomatska puška, tri mitraljeza i osam sanduka municije kalibra 7,62.

Teroristička grupa je u improvizovanom bunkeru sakrila oružje i municiju koju je koristila i onu koju je zaplenila 21. aprila prilikom napada na karaulu u selu Gošince. Neki od terorista koji su uhapšeni nakon dvodnevnog obračuna s policijom u Kumanovu priznali su policiji da su učestvovali i u prošlomesečnom napadu na karaulu.

Oni su policiji otkrili i gde je tajno mesto na kome su odlagali svoje i zaplenjeno oružje.

Makedonski policajci pronašli su ukupno 61 komad automatskog oružja i osam sanduka oružja, od kojih je jedan bio otvoren, javlja makedonska televizija „Sitel“.

Čak 54 automatske puške imaju oznaku vlasništva karaule iz koje su ukradene. Oružje i municija biće predati na dalju analizu.

Podsetimo, deo oružja ukradenog iz karaule pronađen je u kući jednog od stanovnika Bresta.

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba zauzelo je u noći 21. aprilai policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini severne granice zemlje. Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: