“CG najuspešniji kandidat za NATO”

Ministarka odbrane Crne Gore Milica Pejanović-Đurišić ocenila da postojeći rezultati govore da je ta zemlja trenutno najuspešniji kandidat za članstvo u NATO.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

14:18

Default images

Pejanović-Đurišić je sigurna da će Crna Gora odgovoriti izazovima i da će društvo pretrpeti promene u svim društvenim oblastima, prenose podgorički mediji.

Na konferenciji na temu "Paralelni proces evropskih i evroatlantskih integracija - rezultatati i obaveze", održanoj u Podgorici, ministarka je istakla da je ubeđena da je najbolji način da se obezbedi stabilnost celog regiona kroz sistem kolektivne zaštite.

"Ubeđena sam da će kroz proces evroatlanstkih integracija malo i tradicionalno društvo kakva je Crna Gora doživeti promene u svim društvenim oblastima", naglasila je ministraka.

Prema njenim rečima, put ka Evropskoj uniji i NATO savezu zahtevaju snažnu vladavinu prava i demokratiju, što predstavlja jedan od ciljeva države.

U oba procesa, naglasila je, Crna Gora je veoma uspešan kandidat, a u narednom periodu neophodno je dodatno raditi na modernizaciji, reformi sistema bezbednosti, obezbeđivanju podrške za članstvo u NATO i nastaviti politički dijagolog.

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Sju Kej Braun poručila je da će članstvo Crne Gore u NATO i EU doneti benefite državi, ali i celom regionu, dok je ambasador Nemačke Pijus Fišer istakao je da savezi kojima Crna Gora teži dele iste vrednosti i ciljeve - vladavinu prava, poštovanje ljudskih prava i vladavinu zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: