Daci: UNMIK pogrešno protumačio kosovsko gostoprimstvo

Izvor: B92

Utorak, 21.01.2003.

19:41

Default images

Predsednik Skupštine Kosova Nedžat Daci izrazio je nezadovoljstvo dosadašnjim radom šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera, istakavši da će, ukoliko on nastavi da odbija zakone usvojene u parlamentu, to telo prestati da traži njegovu saglasnost. "Ova godina će biti odlučujuća, kako za UNMIK, tako i za institucije Kosova, tvrdi predsednik Skupštine Kosova u intervjuu Radiju "Slobodna Evropa".

"Stavio sam do znanja međunarodnoj zajednici da sam na čelo Parlamenta došao sa jasnom strategijom - da sredina juna 2003. godine bude odlučujuća za budućnost Kosova. Postojeće institucije Kosova spremne su i sposobne da preuzmu mnoge nadležnosti", naglasio je Daci. Daci je rekao da je šef UNMIK-a "pogrešno protumačio kosovsko gostoprimstvo". "Kosovske institucije su se prema UNMIK-u ponašale vazalski. Ako gospodin Štajner nastavi da daje obećanja bez realizacije, kao što je bilo do sada, on će naići na izuzetno snažan i mudar odgovor kosovskih institucija". "Nećemo više dozvoliti da Štajner odugovlači sa potpisivanjem zakona koji regulišu život na Kosovu i koji su pripremljeni u saradnji sa međunarodnim stručnjacima. Ako to bude i dalje slučaj, Skupština Kosova će, možda, odlučiti da više uopšte ne šalje te zakone na potpis", ističe predsednik parlamenta Kosova Nedžat Daci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: