Sukob učenika katolika i muslimana

Gimnazijalac Bajram Orahovac pretučen je ispred Gimnazije u Tuzima, a kako tvrdi, za napad su odgovorni učenici katoličke veroispovesti.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 31.10.2013.

09:58

Default images

On je podgoričkim “Vijestima” kazao da ga je napala grupa maturanata iste škole, a razlog je, kako navodi, etnička netrpeljivost Albanaca katolika prema muslimanima i pravoslavcima.

"Izašao sam sa časa matematike da uzmem jaknu, kada me u holu napao učenik albanskog odeljenja. Prvo me namerno zakačio ramenom, a onda me udario šakom u lice”, rekao je Orahovac.

Dodao je da je napad prijavio profesoru, koji ga je uputio na direktora gimnazije, ali kako je kazao, nije poslušao profesora, jer zna da direktor ništa ne bi preduzeo da ga zaštiti.

“Nakon nastave, dok sam sa jednim drugom bio ispred škole, napala nas je druga grupa učenika Albanaca katolika. Tukli su nas rukama i nogama, tako da sam u jednom trenutku izgubio svest. Kad sam se osvestio, bio sam sav krvav”, naveo je Orahovac. On je dodao da je napad snimila kamera za video nadzor postavljena na školi. Njegov otac prijavio je napad policiji.

Visoki funkcioner crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj izjavio je danas da niko neće uspeti da međuverski zavadi Albance u Crnoj Gori.

Povodom incidenta na području Malesije u kome je musliman Bajram Orahovac, pripadnik albanske nacionalnosti, pretučen, kako su mediji preneli, od strane, takođe, Albanca katolika, Gegaj je rekao da je i ranije bilo pokušaja da se Malesija podeli po verskoj liniji, ali da se u tome nije uspelo.

Prema rečima Gegaja, postoje "dve vere, čovek i nečovek", i druge podele ne mogu proći.

Crna Gora, kako je Gegaj naveo, najbolji je primer da nacionalna i verska različitost spajaju, a ne razdvajaju.

Pre nekoliko meseci, takođe, na području Malesije koja gravitira Podgorici, bilo je sukoba među Albancima muslimanima i katolicima oko korišćenja kapele na jednom seoskom groblju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: