"Što plod ne rađa, u oganj se baca"

Mitropolit SPC u Crnoj Gori Amfilohije u otvorenom pismu organizatorima Parade ponosa u Podgorici poručio da se "drvo koje ne daje ploda seče i u oganj baca".

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 17.10.2013.

09:18

Default images

"Sve što postoji, postoji da bi donelo ploda", piše Amfilohije organizatorima gej parade, koja je zakazana za 20. oktobar, uz ocenu da je polni nagon "đetorodni nagon", a "gejstvo" je "protivprirodni blud i greh, kao i svaki drugi".

Mitropolit je predstojeću Paradu ponosa nazvao "paradom bestidnosti", jer ona greh proglašava za vrlinu, a čovekomržnju za čovekoljublje.

Prema rečima Amfilohija, najavljeno održavanje Parade ponosa u Podgorici posledica je toga što se vlast u Crnoj Gori nalazi pod pritiskom evropskih gej lobija, koji zloupotrebljavaju proces evropskih integracija te države. "Crnogorska vlast poznaje violentnost svog naroda i njegovu ukorenjenost u iskonskim moralnim vrednostima, pa joj nije nimalo lako", naveo je mitropolit Amfilohije u otvorenom pismu.

Održavanje te manifestacije predstavlja gaženje moralnog osećanja ogromne većine ljudi u Crnoj Gori, smatra mitropolit. Prema njegovim rečima, homoseksualnost je neprirodna i kao takva vodi samouništenju, odnosno samoubistvu ne samo pojedinca nego čovečanstva.

Mitropolit Amfilohije ocenjuje i da gej ideologija proglašava greh za vrlinu, a zlo za dobro i u pismu izjednačava homoseksualnost sa incestom i pedofilijom.

Po njegovom mišljenu, iza organizacija Parade ponosa stoje svetske organizacije s ogromnim finansijskim zaradama koje finansiraju gej aktiviste.
"Crna Gora ima na pretek svojih deoba, siromaštva i nevolja. Zar je potrebno da se dodatno opterećuje nesrećom koju donosi gej parade", naveo je on.

Podsetimo, crnogorska policija ranije je odobrila održavanje Parade ponosa zakazane za 20. oktobar u Podgorici, a na obezbeđenju te manifestacije biće angažovano skoro 2.000 policajaca.

Prva gej parada u Crnoj Gori održana je 24. jula u Budvi, ali se završila neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultiralo privođenjima i povredama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: